Ánizs
Pimpinella anisum
Felhasználása:
Az ánizs egy hagyományos karácsonyi fűszer, azonban sütéshez is nagyon népszerű. Az ánizs szeszes italok és likőrök kedvelt adalékanyaga, ilyen például a sambuca, raki, ouzo és az abszint - az ánizs megadja édesgyökér-szerű ízüket.
Előfordulása:
Az ánizs leginkább a mérsékelt éghajlatot kedveli, így fő termőterülete Dél-Oroszország. Eredetileg Ázsiából és a Földközi-tenger keleti részéről származik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Ánizs
-
- Édesgyökér-szerű íz
- Édes és fűszeres aroma
- Nagyon sokoldalú fűszer
-
- Finom sütéshez
- Aromás édesgyökér ízű
-
- Édességekhez
- Zöldségekhez
- Fűszer, felfúvódás ellen
-
- Szeszes italokhoz és édességekhez
- Kenyérhez és pékárukhoz
-
- Szeszes italokhoz és édességekhez
- Kenyérhez és pékárukhoz
-
- Édességekhez
- Zöldségekhez
- Fűszer, felfúvódás ellen
-
- Aromás gyógyteák
- Kellemes és harmonikus
- Ellenőrzött biológiai gazdálkodásból
-
- Vegán és élesztőmentes
- Édes és fűszeres
- Pálmaolaj mentes
-
- Sokoldalúan felhasználható
- Meleg aroma
- Finom fahéjjal