Ánizs
Pimpinella anisum
Felhasználása:
Az ánizs egy hagyományos karácsonyi fűszer, azonban sütéshez is nagyon népszerű. Az ánizs szeszes italok és likőrök kedvelt adalékanyaga, ilyen például a sambuca, raki, ouzo és az abszint - az ánizs megadja édesgyökér-szerű ízüket.
Előfordulása:
Az ánizs leginkább a mérsékelt éghajlatot kedveli, így fő termőterülete Dél-Oroszország. Eredetileg Ázsiából és a Földközi-tenger keleti részéről származik.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Ánizs
-
- Édességekhez
- Zöldségekhez
- Fűszer, felfúvódás ellen
-
Sonnentor Ánizs
50 g- Édesgyökér-szerű íz
- Édes és fűszeres aroma
- Nagyon sokoldalú fűszer
-
KOTÁNYI Ánizs, egész
25 g- Finom sütéshez
- Aromás édesgyökér ízű
-
Cosmoveda BIO ánizs egész
10 g, 30 g, 90 g, 300 g- Szeszes italokhoz és édességekhez
- Kenyérhez és pékárukhoz
-
Cosmoveda BIO ánizs őrölt
10 g, 23 g, 70 g, 80 g, 220 g- Szeszes italokhoz és édességekhez
- Kenyérhez és pékárukhoz
-
- Édességekhez
- Zöldségekhez
- Fűszer, felfúvódás ellen
-
- Fűszeres-édes illat
- Édes ánizs jegy
- Tökéletes kiadós ételekhez
-
KOTÁNYI Turbolya, morzsolt
6 g, 7 g- Finom szószokban, levesekben és salátákban
- Kíméletesen szárított
-
- Rendkívül magas minőség
- Fair termék
- Környezetbarát