Bio kávék a világ minden tájáról
Kávéfogyasztás tiszta lelkiismerettel
Bio kávé - különleges körülmények között termesztve
A bio kávék esetében különös figyelmet fordítanak a kíméletes művelésre és a termelésre. A Bio nevet semmi esetre sem szabad összekeverni a Fair trade vagy a Direct trade kereskedelemmel, mert ezek a kávé kereskedelmére vonatkoznak. A Bio viszont a termesztés és a termelési folyamatok különösen környezetbarát körülményeiről ad tájékoztatást. A bio kávét különösen magas minőségűnek tartják, és tudatosan fenntartható módja a kávé élvezetének.
-
Sonnentor "Bécsi csábítás" - Espresso Bio, szemes, 500 g
- Bio kavékeverék
- Erőteljes íz
- Erős, pörkölt
-
Rapunzel Bio Hőskávé Espresso all´italiana, egész kávészem, 250 g
- Nemes étcsokoládés aromák
- Arabica és robusta keveréke
- Hondurasból, Peruból és Tanzániából
-
Sonnentor Bécsi csábítás - Melange Bio, szemes, 500 g
- Elegáns és bársonyos
- Enyhe bio keverék
- Mogyorós aroma
-
Rapunzel Bio Instant kávé, Arabica, 100 g
- 100% Arabica bab
- Testes és csokoládés aromák
- Gondosan feldolgozott és fair trade
-
Sonnentor Bio Tönkölykávé - Hamis instant kávé, 50 g
- Koffeinmentes
- Malátás, fanyar és diós
- Hozzáadott cukortól mentes
-
Kaffeezwerg BIO Pápua Új-Guinea, 500 g
- 100% Arabica
- Tökéletes tejeskávéhoz
- Gyümölcsös és csokoládés
-
Kaffeezwerg BIO Mexiko Chiapas, 500 g
- 100% Arabica
- Közvetlen kereskedelemből
- Stájerországban, gondosan pörkölve
-
Rapunzel Bio Hőskávé Laosz, egész kávészem, 250 g
- Vanília és karamell aromák
- Gyümölcsös-fűszeres harmónia
- 100% arabica Laoszból
-
Rapunzel Bio Hőskávé Mexikó, egész kávészem, 250 g
- Kakaó- és pörkölt dió aromák
- Intenzív, harmonikus savassággal
- 100% arabica Mexikóból
-
-
Rapunzel Bio Hőskávé Guatemala, egész kávészem, 250 g
- Csokoládés és karamellás jegyek
- Strukturált és finom savasság
- 100% arabica Guatemalából
-
Rapunzel Bio Hőskávé Szumátra, egész kávészem, 250 g
- Csokoládé és dió aroma
- Harmonikus élénk savassággal
- 100% arabica Szumátrából
-
Rapunzel Bio Félerős instant 50% gabonakávé és 50% bab, 100 g
- Az arabica találkozása a gabonával és a gyümölccsel
- Kompromisszumok nélkül aromás
- Elkészítés forró vízzel
-
Alnatura Bio Caffè Crema - Párna, 126 g
- Felföld-arabica Peruból
- Enyhe aromák, bársonyos krémmel
- Hosszú távú termesztési partnerek
-
Herbaria Bio Kávé "Josef" - Egész szemek, Egész szemek, bio, 1kg (1.000 g)
- Édeskés-diós aroma
- Savszegény
- Ideális teljesen automata kávéfőzökhöz
-
Rapunzel Bio Hőskávé Arabica, őrölt, 500 g
- Vaníliás, diós és csokoládés jegyek
- Kifejező intenzitás
- Peruból és Hondurasból
-
Rapunzel Bio Hőskávé Mild, őrölt, 500 g
- Citrusos aromák, virágos jegyekkel
- Enyhe, kiegyensúlyozott és nemes
- 100% arabica Hondurasból
-
Herbaria Bio Espresso "Maria" - Őrölt, 250 g
- Testes, édes aroma
- Kiegyensúlyozott és erőteljes
- Sűrű Crema-réteg
-
Kaffeezwerg BIO Válogatás - Etiópia, 500 g
- Egész kávébab
- Gyümölcsös-édes aroma
- Közvetlen kereskedelemből
-
Kaffeezwerg BIO Válogatás - Nicaragua, 500 g
- Egész kávébab
- Mogyorós-gyümölcsös aroma
- Gondosan pörkölve Grazban
-
Sonnentor Bio "Bécsi csábítás" kávé - Őrölt, koffeinmentes, 500 g
- Lágy savasság és finoman diós
- Gondosan koffeinmentesített és pörkölt
- Finomra őrölt
-
Herbaria Bio Espresso "Maria" - Egész szemek, 1.000 g
- Karamellizált dió aroma
- Kiegyensúlyozott-erőteljes
- Lassan pörkölt
-
Rapunzel Bio Hőskávé Kolumbia, egész kávészem, 250 g
- Dió, csokoládé és fűszerek
- Gazdag és lágy
- 100% arabica Kolumbiából
Az árak az ÁFÁT tartalmazzák
Bio - ez a különbség
A bio kávénak a következő kritériumoknak kell megfelelnie:
- A kávét a grapefruittal, banánnal, papajával, eukaliptusszal vagy avokádóval úgynevezett vegyes kultúrában kell termeszteni. Ez nemcsak természetes módon növeli a terméshozamot, hanem lazítja is a talajt, csökkenti az erózió kockázatát és visszaszorítja a kártevőket. Ezáltal a kémiai peszticidek és műtrágyák használatáról lehet mondani.
- Nem alkalmaznak vegyi műtrágyákat, vegyi növényvédő szereket és növekedésserkentőket . Ehelyett természetes műtrágyákat alkalmaznak. A kávé termesztése a természettel harmóniában történik.
- A kávé aratása többnyire kézzel történik. Az ipari kávé aratásával ellentétben a bio kávé betakarításához csak akkor veszik igénybe az aratógépeket, ha nincs más lehetőség. És itt is a munka mindig a természethez igazodva történik.
- A bio kávé pörkölése is nagyon kíméletes. A kávébabot legfeljebb 200 ° C-os hőmérsékleten 15-20 percig pörkölik. Ily módon a kávé íze - a sok olcsó, hagyományos kávétól eltérően - teljesen kifejlődik.
Az eredeti bio kávét megfelelő jelzésekkel látják el. Ilyen például a német bio-pecsét, az osztrák bio-pecsét és az EU bio-pecsét. Mielőtt egy terméket ilyen pecséttel látnak el, a gyártónak bizonyítania kell, hogy megfelelő kritériumok szerint termesztik és állítják elő a szóban forgó terméket. A kritériumoknak való megfelelést rendszeresen ellenőrzik, mielőtt a bio minősítést újra meghosszabbítanák.
Magazinunkból:
Piccantino felfedezése:
-
Magyarország: Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft-tól
-
Ingyenes
visszaküldés -
Kiszállítás 1 - 2 munkanapon belül.
Több, mint 9.700 termék