Bio kávék a világ minden tájáról

Kávéfogyasztás tiszta lelkiismerettel

Bio kávé - különleges körülmények között termesztve

A bio kávék esetében különös figyelmet fordítanak a kíméletes művelésre és a termelésre. A Bio nevet semmi esetre sem szabad összekeverni a Fair trade vagy a Direct trade kereskedelemmel, mert ezek a kávé kereskedelmére vonatkoznak. A Bio viszont a termesztés és a termelési folyamatok különösen környezetbarát körülményeiről ad tájékoztatást. A bio kávét különösen magas minőségűnek tartják, és tudatosan fenntartható módja a kávé élvezetének.

Bio kávék: 23 termék

Szűrő

Az árak az ÁFÁT tartalmazzák

Bio - ez a különbség

A bio kávénak a következő kritériumoknak kell megfelelnie:

  • A kávét a grapefruittal, banánnal, papajával, eukaliptusszal vagy avokádóval úgynevezett vegyes kultúrában kell termeszteni. Ez nemcsak természetes módon növeli a terméshozamot, hanem lazítja is a talajt, csökkenti az erózió kockázatát és visszaszorítja a kártevőket. Ezáltal a kémiai peszticidek és műtrágyák használatáról lehet mondani.
  • Nem alkalmaznak vegyi műtrágyákat, vegyi növényvédő szereket és növekedésserkentőket . Ehelyett természetes műtrágyákat alkalmaznak. A kávé termesztése a természettel harmóniában történik.
  • A kávé aratása többnyire kézzel történik. Az ipari kávé aratásával ellentétben a bio kávé betakarításához csak akkor veszik igénybe az aratógépeket, ha nincs más lehetőség. És itt is a munka mindig a természethez igazodva történik.
  • A bio kávé pörkölése is nagyon kíméletes. A kávébabot legfeljebb 200 ° C-os hőmérsékleten 15-20 percig pörkölik. Ily módon a kávé íze - a sok olcsó, hagyományos kávétól eltérően - teljesen kifejlődik.

Az eredeti bio kávét megfelelő jelzésekkel látják el. Ilyen például a német bio-pecsét, az osztrák bio-pecsét és az EU bio-pecsét. Mielőtt egy terméket ilyen pecséttel látnak el, a gyártónak bizonyítania kell, hogy megfelelő kritériumok szerint termesztik és állítják elő a szóban forgó terméket. A kritériumoknak való megfelelést rendszeresen ellenőrzik, mielőtt a bio minősítést újra meghosszabbítanák.