Bake Affair Bio Burger Buns - Szezámmal briós tésztából

Fast food deluxe

Ez a termék már nem található meg a gyártó kínálatában.
  • 5 lágy burger zsemléhez
  • Fagyasztható
  • Sütőben és grillen

Hasonló termékek:

Österreichische Bergkräuter Édeskömény
Österreichische Bergkräuter Feketekömény

Leírás

Egy igazán jó hamburgerhez elengedhetetlen a buns. Legalábbis ezt állítjuk - és később, amikor már Ön is megsütötte és élvezte lágy bio hamburgert briós tésztából, szezámmaggal, biztosan egyetért velünk! A sütőkeverék a legjobb bioösszetevőket tartalmazza Ausztriából. A géntechnológia, a mesterséges aromák, a színezékek, a tartósítószerek és a pálmaolaj viszont szigorúan tabuk. Csak néhány friss összetevővel tökéletes, aranybarna burger zsemlét készíthet, amely a következő BBQ sztárjává teszi.

5 szuper puha briós zsemléhez szüksége lesz:

  • 1 csomag (339 g) Bio Burger Buns - Szezámmal briós tésztából - sütőkeverék
  • 2 tojás
  • 30 g lágy vaj
  • 45 ml tej
  • 75 ml viz
  • 1 tojássárgája + 1 evőkanál tej "megkenéshez"

A tészta pihenőideje: összesen 60-120 perc

Sütési idő:

  • Sütőben: 15 perc 190°C-on + kb. 9 perc 170°C-on (előmelegített sütőben)
  • Grillezés pizzakövön: 15-20 perc, kb. 200°C-on (közvetett hő, fedéllel lezárva)

Így lesz belőled hamburger zsemle pék:

  1. Vegye ki a csomagból a zacskót a szezámmaggal, és egyelőre tegye félre. Nyissa ki a frissességi tömítést, és öntse a sütőkeveréket egy nagy tálba.
  2. Hevítsen 30 g vajat 45 ml tej és 150 ml víz keverékében (a mérésnél a doboz jelölései segíthetnek) egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben (kb. 30 másodperc). Amikor a vaj megolvadt, tegye félre és hagyja egy kicsit kihűlni, amikor már langyos keverjünk hozzá 2 tojást.
  3. Óvatosan öntse a folyadékot a sütőkeverékre és kb. 4 perc alatt gyúrja össze sima tésztává (kézzel, konyhai robotgépben vagy egy Thermomix-ben).
  4. Fedje le a tálat, és tegye meleg helyre (kb. 24°C). Hagyja a tésztát 30-60 percig kelni - mindenképpen a duplájára.
  5. Amikor a tészta kellően megkelt, forgassuk lisztezett gyúródeszkára és formázzunk belőle tekercseket. Próbálja meg a lehető legkevesebbet gyúrni. Tésztakártyával ossza el a tekercset 5 egyenlő darabra. Gyúrjon belőlük sima golyókat.
  6. Helyezze a golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe. A tojássárgáját felverjük 1 evőkanál tejjel, és megkenjük a zsemlét a keverékkel. Fedje le a golyókat frissentartó fóliával, és hagyja meleg helyen még 30-60 percig kelni.
  7. Ha jól megkeltek, megkenjük őket ismét a tej-tojássárgája keverékkel, és megszórjuk a félretett szezámmaggal.
  8. Sütőben: A zsemlét 190°C-ra (forró levegő) előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Ezután csökkentse a hőmérsékletet 170°C-ra, és további 9 percig süsse a zsemlét, amíg aranybarna nem lesz. Vegye ki a tepsiből, hagyja kissé kihűlni, és a bulira töltse bele a kedvenc hozzávalóit.
    Grillen: Közvetlenül a kelesztési idő lejárta előtt melegítse elő a pizzakövet 200°C-ra közvetett közepes lángon. Hintse meg liszttel az előmelegített követ, és helyezze rá a zsemlét. A grill indirekt zónájában a zsemléket lefedve, kb. 15-20 percig sütjük 200°C-on. Amint aranybarna színűek, vegye le a pizzakőről, hagyja rövid ideig kihűlni, és töltse bele a kedvenc hozzávalóit.

Tipp: A briós zsemlét előre is megsütheti és lefagyaszthatja. Olvassza ki mikrohullámú sütőben - 3 perc, vágja ketté, és egy serpenyőben rövid időre pirítsuk meg mindkét fél belső felületét

Felhasználás: Sütés
Minőségi pecsét: EU-Bio jelölés, Austria Bio Garantie
Származás: Ausztria
Mentes: Mesterséges aroma, Mesterséges színezék, Tartósítószerek, Pálmaolaj
Terméktípusok: Sütő keverékek

Összetevők

  1. ellenőrzött biológiai gazdálkodásból

Tápérték

Tápérték / 100 g
energia tartalom1336 / 319 kj / kcal
zsír8,5 g
  ebből telített zsírsavak4,2 g
szénhidrát51 g
  ebből cukor5,3 g
fehérje9 g
ballasztanyag2,1 g
0,9 g

Termék videó:

  • Bio Burger Buns elkészítése