Tabasco

Chili szósz

Termelési folyamat:
A tiszta natúrtermék, a Tabasco még mindig ugyanúgy készül, mint 130 évvel ezelőtt. A chili paprikát szeptembertől decemberig betakarítják, még a betakarítás napján összezúzzák és összekeverik kis mennyiségű sóval. Tölgyfa hordóban legalább 3 évig érlelik. A hosszú érés után kapott nem kívánt folyadékot leöntik róla és ecetet adnak hozzá. Végezetül az egészet legfeljebb 4 héten keresztül folyamatosan keverik, a héjakat és a magokat leválasztják.

Tabasco zöld:
A zöld Tabasco enyhébb, jalapeno paprikából nyerik. A mérsékelten csípős ételek kedvelőinek valól!

Karibi chili szósz:
Apróra vágott chiliből készül hagymával, ecettel és sóval. Fajtától függően a szósz lehet világos pirosas (paradicsom hozzáadásával), vagy sárgás színű (kurkuma hozzáadásával).

Felhasználása:
A Tabasco szósz íze eltérő lehet - a tüzes erőstől az édeskés csípősig. A tipikus mexikói szószt szívesen használják a jambalaya és a chili con carne ételekhez, vagy a burritók, enchiladák és wrappok töltelékébe.

vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH


Termékek - Tabasco