Tabasco
Chili szósz
Termelési folyamat:
A tiszta natúrtermék, a Tabasco még mindig ugyanúgy készül, mint 130 évvel ezelőtt. A chili paprikát szeptembertől decemberig betakarítják, még a betakarítás napján összezúzzák és összekeverik kis mennyiségű sóval. Tölgyfa hordóban legalább 3 évig érlelik. A hosszú érés után kapott nem kívánt folyadékot leöntik róla és ecetet adnak hozzá. Végezetül az egészet legfeljebb 4 héten keresztül folyamatosan keverik, a héjakat és a magokat leválasztják.
Tabasco zöld:
A zöld Tabasco enyhébb, jalapeno paprikából nyerik. A mérsékelten csípős ételek kedvelőinek valól!
Karibi chili szósz:
Apróra vágott chiliből készül hagymával, ecettel és sóval. Fajtától függően a szósz lehet világos pirosas (paradicsom hozzáadásával), vagy sárgás színű (kurkuma hozzáadásával).
Felhasználása:
A Tabasco szósz íze eltérő lehet - a tüzes erőstől az édeskés csípősig. A tipikus mexikói szószt szívesen használják a jambalaya és a chili con carne ételekhez, vagy a burritók, enchiladák és wrappok töltelékébe.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Tabasco
-
La Chinata Füstölt paprika, édesnemes, Utántöltő, 1kg
- Kézzel betakarított
- Tölgyfán füstölt
- Csodálatos aroma
-
MAMA's Sült paprika salsa - Mild, 550 g
- Kiadós-pikáns és krémes
- Vegán és gluténmentes
- 100% természetes összetevők
-
La Chinata Smoked Hot Sauce, 100 ml
- Csípősség, füstös aromával
- Húsokhoz és zöldségekhez
- Spanyolországban termesztve és feldolgozva
-
La Chinata Füstölt paprika, csípős, utántöltő csomag, 500g
- Kézzel betakarított
- Tölgyfán füstölt
- Csodálatos aroma
-
MAMA's Sült paprika salsa - pikáns, 290 g
- Paprika, paradicsom és pepperoni
- Kiadós és fűszeres
- Grill ételek és sütemények finomítására
-
-
La Chinata Paella Seasoning, 48 g
- Füstölt paprikaporral
- Színezék vagy tartósítószer nélkül
- 4 tasak (4x12 g)
-
-
KOTÁNYI Peperoncini Birdseye, 24 g
- Birds Eye Chilli keverék
- Erősségi fokozat: 70.000 - 90.000 a Scoville skálán
- Pokolian csípős