Sáfrány
Crocus sativus
Felhasználása:
A bibét használják fel, szárítva, őrölve vagy egészben. A sáfrány egyedi színével mindent besárgít. A sáfrány tökéletesen illik a bárány-, baromfi- és hal ételekhez, finoman fűszerezi azokat, és természetes színezékként szolgál.
Előfordulása:
A sáfrány valószínűleg Krétáról vagy Elő-Ázsiából származik. Ma nagy mennyiségben termesztik a Földközi-tenger térségében, egészen Indiáig. Évente akár 300 tonna sáfrányt forgalmaznak, ennek 80%-a a Földközi-tenger térségéből és Indiából származik, a legjobb a spanyol La Mancha.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Sáfrány
-
- Finomra őrölt
- A legjobb minőség
- Késvégnyi méréssel alkalmazza
-
- Földes-pézsmaillatú íz
- Lenyűgöző piros szín
- Fanyar fűszer
-
- Intenzív szin
- Nagyon aromás
- Kézzel betakarított
-
- Toszkán tészta
- Természetesen színezett
- Főzési idő: 6-7 perc
-
- Alkoholot tartalmaz
- Kézzel készített
-
- Egyszerű elkészítés
- Ideális halakhoz és húsokhoz
- Sáfrányszálak magas arányával
-
- A sók királynője
- Sárga sáfrányvirág szálakkal
-
- Erős sárga színű
- Édes ételekhez
- Curryhez
-
- Erős sárga színű
- Édes ételekhez
- Curryhez