Medvehagyma
Allium ursinum
Felhasználása:
A medvehagyma fűszeresen friss és a fokhagymára emlékeztet. Elterjedt Svájcban, Ausztriában és az alomannoknál. Apróra vágva szószokhoz, levesekhez és pesztóhoz keverhető. A plusz pont: Az íze olyan, mint a fokhagymának, viszont evés után nem érezni a fokhagymás kellemetlen szagot.
Előfordulása:
A medvehagyma vadon Európa számos területén, egészen Észak-Ázsiáig előfordul. Különösen elterjedt ez árnyékos, nedves és humuszban gazdag lombhullató erdőkben, rétek, szakadékok vagy patakok mentén.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Medvehagyma
-
- Fokhagymára emlékeztet
- Sokoldalúan felhasználható
- Összetéveszthetetlen aroma
-
- Vad íz
- Páratlan ízélmény
- Erős és fűszeres
-
- Finom íz
- Ideális húsokhoz és salátákhoz
-
- Vegán szendvicskrém
- Ideális szünetekben snackként
- Természetes összetevők
-
- Erőteljes
- Intenzív
- Összetéveszthetetlen
-
- Friss medvehagymával
- Intenzív íz
- Meleg fogyasztásra
-
- Nyerskoszt termék
- Sokoldalú felhasználás
- A fokhagymához hasonló
-
- Fűszeres és édes
- Ropogós cseresznyepaprika
- Tehéntejből készült krémsajttal
-
- Csodálatosan fűszeres
- Finom fokhagymás íz
- Makadámdióval