Lestyán
Levisticum officinale
Felhasználása:
A levelét és a gyökerét használják fel, frissen, leginkább levesek, egytálételek fűszerezésére és fűszerecetek készítéséhez. Különösen a ligúr ételek kedvelt fűszere. Ausztriában és Németországban gyakran nevezik „magginövénynek”.
Előfordulása:
Eredetileg Ázsiából származik, de ma már Európa számos területén megtalálható. A lestyánt a Földközi-tenger térségében már az ősi rómaiak idején termesztették.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Lestyán
-
- Ideális leves fűszer
- Nagyon intenzív
- Takarékosan alkalmazza
-
- Magginövényként ismert
- Klasszikus levesfűszer
- Intenzív aromás fűszer
-
- Intenzív illat
- Kíméletesen szárított
- Levesek és salátaöntetek fűszerezésére
-
- Ideális levesekhez és szószokhoz
- Elválasztó- és tartósítószerek nélkül
-
- Fűszeres jegyek
- Hús- és zöldséglevesekhez
- Finom keverék
-
- A konyhasó helyettesítésére
- Csodás íz
- Sokoldalúan felhasználható
-
- Sokoldalúan felhasználható
- Kellemes íz
- Tökéletes egyensúly a só és fűszernövények között
-
- Természetes keverék
- Pikáns növényi íz
- A görögszénamag és a galangál
-
- 12 különböző fűszernövénnyel
- Szendvicskrémekhez és szószokhoz is alkalmas
- Kellemes fűszer