Gyömbér
Zingiber officinale
Felhasználása:
A gyömbér gyökeret frissen, szárítva, porként vagy eltéve használják. A gyömbér erős-fűszeres illatú, gyümölcsös, fűszeres és nagyon aromás ízű. Tipikus távol-keleti fűszer, gyakran használják curryk, egytálételek, bárány és hal ételekhez. Az őrölt gyömbért mézeskalács, tejberizs és gyümölcssaláták ízesítésére alkalmazzák.
Előfordulása:
A gyömbér növény eredetileg a trópusokról származik, valószínűleg Közép- és Dél-Ázsiából. Napjainkban a legnagyobb termőterületek Kínában, Japánban, Indonéziában, Indiában, Ausztráliában és Dél-Amerikában találhatóak meg.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Gyömbér
-
- Édes-fűszeres íz
- Nassolni
- Felmelegítő hatás
-
- Fűszeres, csípős
- Lendületes keverék
- Egzotikus ételekhez kiváló
-
- Felmelegítő aroma
- Ideális teákhoz
- Erőteljes íz
-
- Ősi ájurvédikus tanításból
- Különleges összetevők
- Jóleső fűszeres ital
-
- Tipikus áfonya gyümölcsös csípősséggel
- Ideális izgalmas kombinációkhoz
- Hazai gyümölcstermesztés
-
- Gyümölcsös-mediterrán íz
- Koffein nélkül
- 20 robusztus teapiramis
-
- Frissítő a toroknak
- Cukormentes
- Élénkítő gyömbérrel
-
- Citromos-csípős íz
- Srí Lankáról
- Sokféleképpen használható
-
- Friss csípősség
- Sokoldalú felhasználás
- Ideális az ázsiai konyhához