Fokhagyma
Allium sativum
Felhasználása:
Fűszer- és gyógynövényként: A fokhagymát nyersen egészben vagy pasztaként, szárítva és őrölve is használjuk. Univerzális fűszer. A mediterrán és az ázsiai konyha számára nélkülözhetetlen. A fokhagyma jól illik halakhoz és húsokhoz, a salátaöntetekbe és mártásokhoz.
Előfordulása:
Eredetileg a Nyugat-Ázsiából származik. Ma már világszerte termesztik, de a mérsékelt és szubtrópusi éghajlatot kedveli a legjobban. A mai legnagyobb termőterületek: Kína, India, Dél-Korea, Oroszország és az Egyesült Államok.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fokhagyma
-
- Kellemesen lágy íz
- Uzsonnához tökéletes
- A legjobb összetevők felhasználásával
-
- Paradicsom, fokhagyma, só
- Egészséges szőlőmaggal
- Újratölthető fűszermalom
-
KOTÁNYI Fokhagyma granulátum
32 g, 70 g- Csípős íz
- Enyhén édeskés
- Hihetetlenül sokoldalú
-
- Rengeteg ételt ízesít
- Intenzíven erős aroma
- Majdnem mindenhez illik
-
- Aromás fűszerező erő
- Zöldségekhez, húsokhoz és egyebekhez
- Rozmaringgal és borsikafűvel
-
- Csípős és kissé édes
- Az ázsiai konyha számára
- Kagyló és ratatouille ízesítéséhez
-
- Rizottóhoz, bárányhoz és kagylóhoz
- Csípős és kissé édeskés
- Ideális ázsiai ételekhez
-
Cosmoveda BIO Fokhagyma
10 g, 30 g, 90 g, 110 g- Illata csípős és átható
- Minden hal és hús ételhez illik
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
Ankerkraut Pesto rosso
100 g- Paradicsomporral és füstölt paprikával
- Pasztákkal és hasonlókkal harmonizál