Fokhagyma
Allium sativum
Felhasználása:
Fűszer- és gyógynövényként: A fokhagymát nyersen egészben vagy pasztaként, szárítva és őrölve is használjuk. Univerzális fűszer. A mediterrán és az ázsiai konyha számára nélkülözhetetlen. A fokhagyma jól illik halakhoz és húsokhoz, a salátaöntetekbe és mártásokhoz.
Előfordulása:
Eredetileg a Nyugat-Ázsiából származik. Ma már világszerte termesztik, de a mérsékelt és szubtrópusi éghajlatot kedveli a legjobban. A mai legnagyobb termőterületek: Kína, India, Dél-Korea, Oroszország és az Egyesült Államok.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fokhagyma
-
- Kellemesen lágy íz
- Uzsonnához tökéletes
- A legjobb összetevők felhasználásával
-
- Csípős és kissé édes
- Az ázsiai konyha számára
- Kagyló és ratatouille ízesítéséhez
-
- Kiváló összetevőkkel
- Sokoldalúan felhasználható
- Finoman passzírozott
-
- Csípős íz
- Enyhén édeskés
- Hihetetlenül sokoldalú
-
- Friss csípősség
- Sokoldalú felhasználás
- Ideális az ázsiai konyhához
-
- Csípősségi fok: 3/10
- Intenzív aroma
- Üvegpalackban
-
- Rizottóhoz, bárányhoz és kagylóhoz
- Csípős és kissé édeskés
- Ideális ázsiai ételekhez
-
- Kiváló hús- és halételekhez
- Egy csipetnyi fokhagymával
- Kézzel betakarított
-
- Intenzív
- Aromás