Fokhagyma
Allium sativum
Felhasználása:
Fűszer- és gyógynövényként: A fokhagymát nyersen egészben vagy pasztaként, szárítva és őrölve is használjuk. Univerzális fűszer. A mediterrán és az ázsiai konyha számára nélkülözhetetlen. A fokhagyma jól illik halakhoz és húsokhoz, a salátaöntetekbe és mártásokhoz.
Előfordulása:
Eredetileg a Nyugat-Ázsiából származik. Ma már világszerte termesztik, de a mérsékelt és szubtrópusi éghajlatot kedveli a legjobban. A mai legnagyobb termőterületek: Kína, India, Dél-Korea, Oroszország és az Egyesült Államok.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fokhagyma
-
- Rengeteg ételt ízesít
- Intenzíven erős aroma
- Majdnem mindenhez illik
-
- Kellemesen lágy íz
- Uzsonnához tökéletes
- A legjobb összetevők felhasználásával
-
- Csípős és kissé édes
- Az ázsiai konyha számára
- Kagyló és ratatouille ízesítéséhez
-
- Csípős íz
- Enyhén édeskés
- Hihetetlenül sokoldalú
-
- Kiváló összetevőkkel
- Sokoldalúan felhasználható
- Finoman passzírozott
-
- Csípősségi fok: 5/10
- Ideális tésztaételekhez
- Kézzel készített
-
- Friss csípősség
- Sokoldalú felhasználás
- Nagyon egészséges
-
- Durumbúza búzadarából
- Tartósítószerek és színezékek nélkül
- Főzési idő: 6-7 perc
-
- Hiteles olasz íz
- A gyors főzéshez
- Bükkfa főzőeszközzel