Fokhagyma
Allium sativum
Felhasználása:
Fűszer- és gyógynövényként: A fokhagymát nyersen egészben vagy pasztaként, szárítva és őrölve is használjuk. Univerzális fűszer. A mediterrán és az ázsiai konyha számára nélkülözhetetlen. A fokhagyma jól illik halakhoz és húsokhoz, a salátaöntetekbe és mártásokhoz.
Előfordulása:
Eredetileg a Nyugat-Ázsiából származik. Ma már világszerte termesztik, de a mérsékelt és szubtrópusi éghajlatot kedveli a legjobban. A mai legnagyobb termőterületek: Kína, India, Dél-Korea, Oroszország és az Egyesült Államok.
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Fokhagyma
-
KOTÁNYI Fokhagyma pikáns, 48 g
- Csípős és kissé édes
- Az ázsiai konyha számára
- Kagyló és ratatouille ízesítéséhez
-
KOTÁNYI BIO fokhagyma granulátum, 72 g
- Rizottóhoz, bárányhoz és kagylóhoz
- Csípős és kissé édeskés
- Ideális ázsiai ételekhez
-
KOTÁNYI Fokhagyma-fűszernövény só, 50 g
- Aromás fűszerező erő
- Zöldségekhez, húsokhoz és egyebekhez
- Rozmaringgal és borsikafűvel
-
Cosmoveda BIO Fokhagyma, 100 g
- Illata csípős és átható
- Minden hal és hús ételhez illik
- Ellenőrzött biológiai termesztésből
-
Sonnentor Fokhagyma granulátum Bio, 40 g
- Rengeteg ételt ízesít
- Intenzíven erős aroma
- Majdnem mindenhez illik
-
KOTÁNYI Fokhagyma granulátum, 545 g
- Enyhén égető a nyelven
- Fűszeres-intenzív íz
- Csípős illat és íz
-
STAUD‘S Fokhagyma - édes-savanyú, 228 ml
- Kellemesen lágy íz
- Uzsonnához tökéletes
- A legjobb összetevők felhasználásával
-
KOTÁNYI Fokhagyma só, 100 g
- Finomított levesek és szószok
- Jódozott sóval
- További fűszeres erő