Chili
Capsicum
Felhasználása:
Részben érett és részben éretlen termést takaríatanak be. Minél több magot és a belső falon található eret távolítanak el, annál kevésbé csíp. A chili és a chili por kedvelt az ázsiai és a thai konyhában, emellett a latin-amerikai, a mexikói és a karibi konyha is előszeretettel használja.
Előfordulása:
A chili eredetileg Dél-Amerikából származik, a faj a piquin és a tepin elnevezésű növényből ered. Napjainkban a chili paprikát a világ minden táján termesztik.
A legcsípősebb chili a világon:
A Capsicum chineset, azaz a kínai paprikát tartják a legcsípősebb fajtának. A kapszaicin koncentrációja több, mint 2%, és 300.000 Scoville-egység. A világrekordot a Red Savina Habanero állította fel, amelynél több, mint 577.000 Scoville egységet mértek - hihetetlenül csípős!
vö. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Termékek - Chili
-
- Szószokhoz, curry-hez és pácokhoz
- Vegán és vegetáriánus
- Kézzel csomagolva
-
- Csípős-füstös íz
- Ideális mexikói konyhához
- Nagyon csípős
-
- Hajszálvékonyra vágva
- Enyhén csíp
- Nagyon dekoratív
-
- Az egyik legcsípősebb chili fajta
- Mintegy 100.000 Scoville
- Gyümölcsös aroma
-
- Zúzott piros chili
- Magokkal
- Csípős
-
- Olívaolajjal finomítva
- Ideális wok ízesítésére
-
- Természetes fűszer
- Ízletes alternatíva szószokhoz
- Csípősségi fok: 10/10
-
- 100% bio
- Pikáns-gyümölcsös (4689 Scoville)
- Frissen, hidegen sajtolt
-
- Csípősségi fok: 10/10
- Zöldség íz
- Hideg levegőn szárítva