Arche Naturküche Bio Tápióka keményítő, 200 g

Sütéshez és desszertekhez is alkalmas

1.470 Ft

(7.350 Ft / kg, 27% ÁFÁ-val - Szállítási díjak)

Tartalom: 200 g

Kiszállítás április 30., kedd-ig, amennyiben hétfő 00:00-ig rendel.

Még 5 darab raktáron

Magyarország: Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft-tól.
Szállítás és kézbesítés - További információk

Tulajdonságok és előnyök

  • Kötőanyag levesekhez és szószokhoz
  • A manióka növényből
  • Bubble Tea-gyöngyökhöz

Cikkszám: BIOG-260978, Tartalom: 200 g, EAN: 4020943232715

Leírás

A bio manióka gyökérgumóból készült Arche Tápióka keményítő kiválóan alkalmas levesek és szószok sűrítéséhez. A tápióka keményítő nemcsak a kívánt állagot biztosítja, hanem az ázsiai konyhából ismert ragyogást is.

A tápióka keményítő kiváló alternatívája a kukorica- vagy burgonyakeményítőnek süteményekben és desszertekben is.

Adagolás és elkészítés (sűrítéshez és kötőanyagként): 500 ml folyadékhoz 2-3 teáskanál (kb. 10 g) tápiókát használjon. Először keverje a keményítőt hideg folyadékkal simára. Ezután adja hozzá a csomómentes keveréket a forrásban lévő leveshez vagy szószhoz, és hagyja az egészet rövid ideig forrni.

Tipp: A házi Bubble Tea-gyöngyök elkészítéséhez is tápiókakeményítőt használnak. Ehhez a következő összetevőkre van szükség:

  • 40 ml víz
  • 30 gramm barna cukor
  • 80 g Arche Bio Tápióka keményítő
  1. Egy serpenyőben, a tűzhelyen forrósítsa fel a vizet és a cukrot.
  2. Ha a cukor feloldódott, vegye le a tűzhelyről, és keverje hozzá a tápióka keményítő körülbelül felét.
  3. A ragadós, tésztás masszához fokozatosan adja hozzá a maradék keményítőt. Egy szilárd csomót kell alkotnia.
  4. Helyezze a csomót a munkafelületre, és gyúrja sima tésztává. Figyelem: előbb hagyja lehűlni kissé a masszát, különben égési sérülés veszélye áll fenn!
  5. Ossza a tésztát négy részre, mindegyikből nyújtson vékony tésztaszálakat.
  6. Vágjon le kis darabokat (kb. borsó nagyságú), és formáljon belőlük gyöngyöket. A gyöngyöket tápióka keményítőben is megforgathatja, hogy ne ragadjanak össze főzés közben.
  7. Közben forraljon fel bőséges mennyiségű vizet.
  8. Adja hozzá a tápiókagyöngyöket a forrásban lévő vízhez, és főzze közepes lángon 20 percig. Kevergesse újra és újra.
  9. Zárja el a tüzet, tegye rá a fedőt az edényre, és hagyja állni a gyöngyöket körülbelül 20 percig.
  10. A tápiókagyöngy akkor van készen, ha olyan állagú, mint a gumimaci.
  11. Ezután öntse át egy pohárba jégkockákkal, majd ízlés szerint töltse fel hideg teával. Tetszés szerint finomíthatja levekkel, sziruppal vagy tejjel.
Márkák: Arche Naturküche
Minőségi pecsét: Bio címke, EU- / Nem-EU Bio jelzés
Táplálkozás típusa: Vegán, Vegetáriánus
Tulajdonságok: Gluténmentes
Összetevők
  • tápióka keményítő [1]
  1. ökológiai gazdálkodásból
Tápérték
Tápérték / 100 g
energia tartalom1499 / 358 kj / kcal
zsír<0,5 g
  ebből telített zsírsavak<0,1 g
szénhidrát88 g
  ebből cukor3,4 g
fehérje<0,5 g
<0,1 g

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Arche Naturküche Bio Tápióka keményítő

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
1 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

1 értékelés

Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Bio Tápióka keményítő" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder