QimiQ: Húsvéti bárány

QimiQ: Húsvéti bárány

A húsvéti reggeli látványossága!

Egy húsvéti reggeliző asztalról sem hiányozhat vagy fogyaszthatja desszertként is: hagyományos húsvéti bárány. Nemcsak egy igazi látványosság, hanem a QimiQ segítségével nagyon egyszerűen elkészítheti!

Hozzávalók:

  • 250 g QimiQ Tejszín alap
  • 100 g vaj, olvasztva
  • 4 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és finoman reszelt héja
  • 4 tojásfehérje
  • 180 g cukor
  • 1 csipet só
  • 120 g liszt, sima
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag pudingpor
  • 150 g mandula, őrölt
  • Vaj, a sütőformához
  • Liszt, a sütőformához

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 160 ° C-ra (légkeverés).
  2. Keverje össze a QimiQ Tejszín alapot, az olvasztott vajat, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a citromlevet és a héját.
  3. Verje kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral és a sóval.
  4. Keverje össze a lisztet, a sütőport, a pudingport és a mandulát, majd folyamatosan adagolva adja hozzá a QimiQ keverékhez. Végül óvatosan keverje bele a felvert tojásfehérjét.
  5. Öntse a tésztát egy kivajazott és kilisztezett bárányformába, majd süsse az előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt aranybarnára.
  6. Tipp: szórja meg porcukorral tálalás előtt.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket és sok sikert az elkészítéshez!