Figyelünk környezetünkre

Igen! Munkánkat klímasemleges módon végezzük

Be nice! Ez a legfontosabb számunkra, amely alapvetően meghatározza cégünk tevékenységét. A fenntarthatóság alapvető szerepet játszik ebben, ami az egymás közötti kapcsolattól kezdve az erőforrások felelősségteljes felhasználásáig terjed.

Az emberség és az elismerés vállalati kultúránk alapköve, amellett, hogy egész cégcsoportunk számára kiemelkedően fontos a környezetvédelem.

A klímasemlegesség 3 pillére

2018-ban a Carbon Footprint 600 t CO2 volt. Ezt a Joanneum Research számította ki. 2019 szeptembere óta hivatalosan is klímasemlegesek vagyunk és a ReGreen által CO2- és klímasemlegesként minősített. A klímaemlegesség céljának elérése érdekében olyan fenntarthatósági stratégiát dolgoztunk ki, amely három pillérre épül:

Elkerülés

A legjobb CO2 természetesen az, amely nem is keletkezik. Ezért igyekszünk a lehető legkevesebb CO2-t előállítani. Az újonnan épített csarnokok magas energiahatékonysága, a zöld villamos energia felhasználása - részben a saját fotovoltaikus rendszerünkből (200 kWp) -, valamint a saját elektromos járműparkunk révén számos területen is sikeresek vagyunk.

az niceshop központja

Termékkínálatunk összeállításakor, valamint beszállítóink és partnereink kiválasztásakor figyelünk a fenntarthatóságra és a környezetbarát termelésre is.

Csökkentés

Ahol a CO2-emisszió elkerülhetetlen, ott annak csökkentésének lehetőségét keressük. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a következő intézkedésekkel a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük a CO2-kibocsátást:

 • Fenntartható építés, sok fa és nagy energiahatékonyság
 • Elektromos készülékek és számítógépes hardver maximális energiahatékonysággal
 • Munkavállalói jegy a tömegközlekedésben
 • A fűtést és a hűtést 60 és 100% között fedezi a szomszédos biogázüzem
 • Műanyagmentes, környezetbarát szállítási anyagok ragasztómentes lezárással
 • A hulladék és az újrahasznosítható anyagok lelkiismeretes újrahasznosítása
 • Regionális és főként bio élelmiszerek az étkezőben

niceshop CO2 kompenzáció

Kompenzálás

A ReGreen révén a CO2-emissziót kompenzáltuk Indiában, Bangladesben és Peruban a klímagázok csökkentése érdekében. Minden projekt UNO-minősítéssel rendelkezik, így garantálva az éghajlatra káros üvegházhatású gázok elkerülését. A következő három projektet támogatjuk:

Szélenergia Indiában

Itt a Maharashtrai szélenergia-projekteket támogatjuk. A mai napig 16 szélerőművet működtettek, amelyek mindegyike 2,1 MW-os. A termelt energia megakadályozza az új széntüzelésű erőművek építését - és így minden egyes kompenzált tonna CO2 által hat ember kap Indiában megújuló energiát.

Előnyök:

 • Energia helyettesítése fosszilis energiaforrásokkal

Vízkezelés Bangladesben

A WADI, a tudományosan minősített UV-mérőeszköz a vízfertőtlenítéshez, a WHO nyolc megbízható ivóvíz kezelési módszerének egyike. A WADI kiküszöböli az ivóvíz energiaigényes, tűzifával való forralását és jelzi, hogy a vízben lévő baktériumokat miként pusztítják el az UV-sugarak. Csak helyezzen egy üveg vizet a napra a mérővel együtt.

Előnyök:

 • 7 000 000 liter ivóvíz fertőtlenítése a projektben
 • A biodiverzitás további védelme
 • Kevesebb idő a tűzifa keresésével azoknak a családok esetében, akik nem engedhetik meg maguknak

Erdővédelem Peruban

A projekt részeként a gazdálkodók támogatást kapnak a fenntartható kakaótermelésre való átállásban. A folyamat során a leromlott talajt helyreállítják, és ezzel egyidejűleg csökken az erdőirtás. Ez lehetőséget ad az embereknek megélhetésének fenntartható és erdőbarát fenntartására, ugyanakkor hozzájárul az esőerdők védelméhez.

Előnyök:

 • Új fák ültetése és több mint 500 000 hektár erdő védelme
 • 632 munkahely létrehozása
 • 30 faj, például óriástatu, kék ara papagáj és óriásvidra, védelme a projekt területén

A jövő szintén fenntartható

Természetesen további tevékenységeket terveztünk a jövő éghajlatának védelme érdekében. Ide tartozik többek között egy olyan internetes platform megvalósítása, amelynek segítségével alkalmazottaink közösen utazhatnak munkahelyükre, illetve megpróbáljuk beszállítóinkat arra kérni, hogy kevesebb csomagolóanyaggal szállítsák az árukat.