Kávé alternatívák a világ minden tájáról

A kávé alternatívái - kávébab nélkül

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kávé alternatívái - holott már évszázadok óta ismertek. Az ősi növényeket és recepteket újra felfedezik és feldolgozzák, így a hagyományos kávé egyre több érdekes alternatívája válik elérhetővé. A Piccantino üzletében a finom kávé alternatívák széles választékát találja meg, amelyek a legmagasabb minőséggel és az ízek sokrétűségével kápráztatják majd el.

Kávé alternatívák: 6 termék

Szűrő

Az árak az ÁFÁT tartalmazzák

A valódi kávé leghíresebb alternatívái

Gabona kávé

Csírátlan árpa vagy rozs a kávébab helyettesítésére. De vigyázat: ez a kávé glutént tartalmaz!

Lupin kávé

A gabona kávéval ellentétben a csillagfürt magból készült kávé gluténmentes. Nem tartalmaz sem koffeint, sem kaffeinsavat, ezáltal gyomorproblémák esetén is jól tolerálható. A csillagfürt kávé ezen túlmenően ízében is remek alternatívát kínál, hiszen nagyon hasonló ízű.

Cikória kávé

Ez a kávé a mezei katáng (Cichorium intybus) gyökeréből készül - már a XVII. Század második felétől. Tipikus a karamellbarna színe és a kávéhoz hasonló íze. Az alternatív kávéfogyasztás abszolut koffein nélkül.

Maláta kávé

Ez a kávé malátázott (csíráztaott és szárított) gabonából készül, a valódi kávé egyik legismertebb alternatívája. A maláta kávé sokkal enyhébb és édesebb ízű, mivel lényegesen kevesebb keserű- és cserzőanyagot tartalmaz.

A kávét tehát nem szükséges feltétlenül mindig kávébabból készíteni. Számos remek alternatíva várja, hogy megismerje és kipróbálja őket.