Bake Affair Rozskovász, 100 g

Parasztkenyerekhez és más sötét kenyérfajtákhoz

2.057 Ft 2.290 Ft -10%

(20.570 Ft / kg, 27% ÁFÁ-val - Szállítási díjak)

Tartalom: 100 g

Kiszállítás április 25., csütörtök-ig, amennyiben szerda 00:00-ig rendel.

Még 4 darab raktáron

Magyarország: Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft-tól.
Szállítás és kézbesítés - További információk

Tulajdonságok és előnyök

  • Savassági fok: kb.125
  • Az aroma lekerekítéséhez
  • A tészta könnyebb feldolgozása

Cikkszám: BAF-40-2, Tartalom: 100 g, EAN: 9120101513122

Leírás

A kovászból alapvetően különféle pékáruk készülnek. A kovász biztosítja többek között a jobb nedvességmegtartást és ezáltal a tészta könnyebb feldolgozását. Értékes ásványi anyagokat is megköt. Lassítja a kenyér penészesedését. A kovászos kenyér emészthetőbb, jobban ízlik és sokkal hosszabb ideig marad friss, mint a kovász nélküli kenyérfajták.

A Bake Affair Rozskovász savassági foka kb. 125, valamint kiválóan alkalmas parasztkenyerek vagy más sötét kenyerek és péksütemények ízének finomítására.


A kovász elkészítése:

Ideális esetben legalább 1 literes befőttesüveget használjon az elkészítéséhez. Ehhez egy fedélre van szükség, amelyet egyszerűen az edényre kell helyezni, azonban nem kell meghúzni.

Elegendő normál szobahőmérsékleten tárolni. Ha melegebb helyiségben hagyja, 4-5 nap múlva kész is.

1. nap: Keverjen össze 50 g világos rozslisztet 1 evőkanál rozskovásszal és 60 g csapvízzel. Kézzel keverje össze ezeket az összetevőket, amíg a keverék egy sűrű pasztára emlékeztet. A masszát az első két napon kézzel kell keverni, mert így vad élesztő és természetes baktériumok keletkeznek, amelyek biztosítják a jó erjedést. Ezután tegye a keveréket az üvegbe, és félig tegye rá a fedőt (ne húzza meg). Kezdésként legalább 24 órát pihentesse.

2. nap: A kezdő tésztának az éjszaka alatt némi aromája keletkezett, valamint enyhén édes illattal rendelkezik. A második napon adjon hozzá további 50 g világos rozslisztet és 50 g vizet. A hozzávalókat kézzel keverje össze. A tésztának kicsit krémesebbnek kell lennie, mint az előző nap. Ezután tegye vissza félig a fedőt, és hagyja további 24 órán át állni.

3. nap: A tészta már kezd dolgozni, illetve enyhén savanykás, joghurtos illatot ért el. Ma ismét keverjen hozzá 50 g világos rozslisztet és 50 g vizet. Egy kanál segítségével addig keverheti, amíg a tészta krémes pasztává nem válik. Fedje le ismét a fedővel, és pihentesse 24 órát.

4. nap: Mostanra a kiinduló tészta elkezdett bugyogni, valamint a fanyar almaborhoz hasonló szagot kell kifejtenie. Adjon hozzá 50 g világos rozslisztet és 50 g vizet, és egy kanállal addig keverje, amíg ismét krémes masszát nem kap. A szokásos módon takarja le, és várjon 24 órát.

5. nap: A tészta majdnem készen áll a további feldolgozásra. A szokásos eljárás az előző napokhoz hasonlóan: 50 g világos rozsliszt és 50 g víz jól összekeverve, majd félig letakarva hagyja állni 24 órán keresztül.

6. nap: Utoljára adjon hozzá 50 g lisztet és 50 g vizet, keverje meg, és hagyja szobahőmérsékleten kelni további 24 órán át. Ha az alapja még nem képez buborékot, akkor teljes kiőrlésű rozsliszttel kell "etetni" és meleg helyen tartani. Ideálisan 28 fokon, de semmi esetre sem 32 fok felett - például a radiátoron vagy mellette, erjesztődobozban vagy törölközőbe tekerve egy forró vizes palackon.

7. nap: A hűtőből kapott kovász készen áll. Mostantól hűtőben is tárolhatja. 10-14 naponként „táplálja” a hűtőből kapott kovászt úgy, hogy 50 g tésztát elkülönít, és összekever 50 g liszttel és 50 g vízzel. Ezt a masszát hagyja állni szobahőmérsékleten, amíg a duplájára nem nő. Utána tegye vissza a hűtőbe.

Hűtőből kapott kovász kovászos tésztához: A kovászos tésztához a hűtőből kapott kovászból származó liszt mennyiségének körülbelül 10-30 százalékát használja fel. Ez azt jelenti, hogy az összetevőlistán szereplő minden kilogramm liszthez 100-300 g lisztet keverjen össze ugyanannyi vízzel és 10-30 g hűtőből kapott kovásszal.

Kovászos sütés: Mivel a kovásznak nincs akkora kelesztő ereje az elején, ezért a kenyérsütés elején élesztővel is dolgozzon. Minél idősebb a kovász, annál nagyobb a kelesztő ereje.

Márkák: Bake Affair
Eredet: Ausztria
Összetevők
  • rozsliszt
  • víz
  • kezdő kultúrák
  • rozstöret
  • tejsav (savanyítószer)
  • E341 elválasztószer
  • búzakorpa
Tápérték
Tápérték / 100 g
energia tartalom1214 / 290 kj / kcal
zsír2,7 g
  ebből telített zsírsavak0,4 g
szénhidrát19,9 g
  ebből cukor1,4 g
fehérje18,3 g
ballasztanyag33,5 g
0,03 g

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Bake Affair Rozskovász

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
1 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

1 értékelés

Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Rozskovász" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder